DomovKulturaKoprska ekipa uspešno prestala preverjanje usposobljenosti za nudenje prve pomoči

Koprska ekipa uspešno prestala preverjanje usposobljenosti za nudenje prve pomoči

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. oktobra 2016, je v Slovenj Gradcu potekalo XXII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite (CZ) in Rdečega križa Slovenije (RKS). Med najboljšimi ekipami, ki so nastopile na preverjanju, je bila tudi ekipa Območnega združenja Koper.

Ekipe prve pomoči CZ in RK so na državnem preverjanju nudile prvo pomoč poškodovanim in nenadoma obolelim na sedmih simuliranih delovnih mestih. Med delovnimi mesti so bila organizirana počivališča, ki so bila namenjena pripravi ekip za delo na naslednjem delovnem mestu.

rk9
Foto: Območno združenje RK Koper

Na državnem preverjanju je sodelovalo skupno 14 ekip. Te so se predhodno pomerile že na regijskih preverjanjih, ki so potekala od maja do začetka julija letos. Območno združenje Koper je zastopala ekipa pod imenom Flajšter.

Simulirane zgodbe kot pravi filmski scenariji

Ekipe so se na na sedmih simuliranih delovnih mestih soočile z raznovrstnimi izzivi ob množičnem dogodku, sejmu, neurju, zagotavljanju pomoči beguncem, obšolskih dejavnostih, delovni nesreči, pokazati pa so morali tudi individualno znanje.

“Na vseh sedmih deloviščih smo imeli na voljo 10 minut časa, da smo vse pokrpali in umirili,” nam je zaupala članica koprske ekipe Jana Tavčar.

 

rk4
Foto: Območno združenje RK Koper

Ekipa, ki se je odrezala najbolje, je …

Ko so se ekipe prebile čez vseh sedem simuliranih situacij, je sledila razglasitev najboljših. Najbolje se je z izzivi na deloviščih soočila ekipa Nuklearne elektrarne Krško. Območno združenje RK Koper je z ekipo Flajšter zasedlo 9. mesto. *

Razvrstitev najboljših ekip ob koncu dneva:

1. PP NUKLEARNA ELEKTRARNA KRŠKO
2. RKS – OZ AJDOVŠČINA
3. RKS – OZ ZAGORJE OB SAVI III.
/…/
9. RKS – OZ KOPER