DomovKulturaKoprska galerija Meduza v znamenju stripa

Koprska galerija Meduza v znamenju stripa

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V sklopu programa festivala Tinta, bo danes ob 19. uri odprta razstava z naslovom Jazbec in tretji svet, avtorja Marka Kocipra. Na razstavi bo predstavljal tako najlepša stara dela, kot tudi tiste najnovejše, najavil pa bo tudi četrti stripovski album v znamenitem Jazbecu. Razstava bo odprta do 4. januarja.

Na današnjem odprtju bo avtorja predstavila kuratorica in urednica Katerina Mirović, po razstavi pa bo obiskovalce popeljal dr. Savčenko, sicer veliki raziskovalec Plastosov, Jazbečevega življenja in svetlobnih pojavov.

Stripburger: Jazbec in tretji svet

Poleg Kocipra bosta v prihodnje predstavljena še striparja Andrej Štular in David Krančan.

“Razstave v koprski galeriji želijo prikazati aktualno stripovsko produkcijo, obogateno s tradicionalnimi in sodobnimi izraznimi mediji, ki posamično razstavo zaokrožajo v enovito vsebinsko in formalno pripoved. Vsaka postavitev je nadgrajena z vključitvijo drugih umetniških zvrsti, kot so kiparstvo, instalacija oziroma stenska poslikava,”

še piše v sporočilu za javnost.

Festival Tinta letos poteka od 2. do 14. oktobra, s centrom dogajanja v Ljubljani. S pestrim programom v obliki razstav, delavnic, predavanj, filmskih projekcij, stripovskega sejma in drugih dogodkov festival izpostavlja raznolikost in širino sodobne stripovske ustvarjalnosti.