DomovKulturaMesec kulture zaokrožili s podelitvijo priznanj za posebne dosežke na področju ljubiteljske kulture

Mesec kulture zaokrožili s podelitvijo priznanj za posebne dosežke na področju ljubiteljske kulture

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper (ZKD) je minuli petek s pestrim kulturnim programom in podelitvijo priznanj zasluženim ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem koprske občine tradicionalno obeležila mesec kulture. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril tudi koprski župan Aleš Bržan in se jim zahvalil za voljo, energijo in prosti čas, ki ga vlagajo za to, da je kulturni utrip v koprski občini živahen.

Kot je v svojem nagovoru poudaril koprski župan, so neskončne primerjave, zakaj enemu področju občina namenja toliko, drugemu le toliko, zgolj politika, ki bi jo bilo bolje obrniti v smeri razmišljanja, koliko je posameznemu društvu, organizaciji, skupini dovolj, da lahko normalno deluje in uresničuje zastavljen program. »Dajmo razmisliti tudi, koliko in kako si lahko še med nami pomagamo, da bo vse kulturno delovanje v naši občini pustilo sled tistim, ki za nami še pridejo. In jih spodbudilo temu, da bodo tudi oni aktivni,« je zaključil svojo misel, ob tem pa dodal, da gre pravega konkurenta na področju kulture iskati v telefonih in moderni informacijski tehnologiji, ne pa v sosednjem društvu oz. področju delovanja.

Osrednji dogodek večera je bila podelitev priznanj za posebne dosežke, ki so jih tudi letos prejeli različni izvajalci s področja kulture. Med prejemniki posebnih priznanj sta bila Rozana Mužica in Franc Kramper, bronasta plaketa je šla v roke Jožeta Sodržnika, Danila Avgusta Pucerja, Karmen Bubnič, Gabrijela Križmana, Nataše Kobal, Jane Tavčar in Uršule Ločniškar, medtem ko sta si srebrno plaketo prislužila Klavdij Ugrin in Slavko Kaligarič. Letos so zlato plaketo prejeli trije, in sicer Klavdij Bržan, Esperij Černac in Armando Bržan.

Večer namenjen ljubiteljski kulturi so z glasbo letos popestrili Mešani pevski zbor Obala Koper pod vodstvom dirigenta Andreja Makorja in duet Alja Boštjančič na flavti ter Daša Bric na kitari, z izvrstnim recitatorskim vložkom pa se je občinstvu predstavil Franc Gombač.