DomovKulturaNaj vas začara glasbena čarovnija študentov UP PEF

Naj vas začara glasbena čarovnija študentov UP PEF

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo, 28. marca bodo v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega nastopili študenti Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki so pod mentorstvom Vladimirja Batiste, dr. Barbare Kopačin in Andreje Štucin Cergol pripravili glasbeno čarovnijo.

Na pedagoški fakulteti se že nekaj let pod mentorstvom visokošolskih učiteljev in sodelavcev glasbeno izpopolnjuje generacija študentov, ki tvori orkester, fantovsko pevsko skupino in dekliški pevski zbor. Vaje izvajajo v okviru univerzitetnega študijskega programa Razredni pouk, vendar se je zanimanje za glasbo razširilo tudi med druge študente s fakultete.

Na pedagoški fakulteti se že nekaj let pod mentorstvom visokošolskih učiteljev in sodelavcev glasbeno izpopolnjuje generacija študentov. Foto: arhiv Vojko Rotar

Želja po nastopanju je fantovsko pevsko skupino pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in dekliški pevski zbor pod mentorstvom Andreje Štucin Cergol tudi letos pripeljala do 49. revije pevskih zborov Primorska poje, največje pevske manifestacije na Primorskem, ki bo letos potekala od 2. marca do 22. aprila v 32 primorskih krajih na slovenski in italijanski strani meje ter tudi na Hrvaškem. V tem mesecu sta zbora nastopila tudi v Vrtovinu in se s svojim nastopom pridružila približno štiri tisočim pevcem, ki bodo letos obeležili 200. obletnico rojstva Miroslava Vilharja, 140. obletnico rojstva Vinka Vodopivca in 50. obletnico smrti Brede Sček.

Zaradi želje bo dodatnem izpopolnjevanju so se letos orkester in zbora pedagoške fakultete udeležili prvih skupnih glasbenih priprav, ki so potekale na Debelem rtiču. Na intenzivnih vajah so združili note in moči, ki jih bodo pokazali na prvem letnem koncertu 28. marca, ob 18. uri v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega (Martinčev trg, Koper).