DomovKulturaOb mednarodnem tednu družin so v Pokrajinskem muzeju pripravili zanimive delavnice

Ob mednarodnem tednu družin so v Pokrajinskem muzeju pripravili zanimive delavnice

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob Mednarodnem tednu družin  in v sklopu projekta “Z igro do dediščine” so v Pokrajinskem muzeju Koper pripravili zanimive dejavnosti za družine, ki se boste v tem tednu odločile obiskati muzej.

Ves teden od 15. do 22. maja imajo družine brezplačen vstop v vse muzejske zbirke in na občasne razstave v palači Belgramoni Tacco, Muzejski galeriji v Kidričevi ulici 23a ter v Etnološki zbirki na Gramscijevem trgu.

Lov na zaklad, muzejske zbirke, didaktični kotiček in še marsikaj

V palači Belgramoni Tacco se bodo družine lahko udeležile »Lova na zaklad«, na katerem bodo s pomočjo načrta muzeja samostojno raziskovale muzejske zbirke; na voljo pa sta tudi test »Ali si muzejoljubec?« in kviz »Koliko poznaš Pokrajinski muzej Koper?«

Trenutno najbolj zanimiva razstava v Pokrajinskem muzeju je Srce Kopra. Foto: ekoper.si

V četrtek, 18. maja, ob 18. uri, vas vabijo na predstavitev novih didaktičnih kotičkov, s pomočjo katerih bodo družine ustvarjalno doživele muzejske zbirke, že v soboto, 20. maja, med 10. in 12. uro, pa ste vabljeni, da se udeležite delavnice za družine »Potipaj, spoznaj, ustvarjaj!«. Na delavnici boste s pomočjo novega didaktičnega kotička lahko odkrivali skriti predmet, ga spoznali in nato ustvarili še svojega.

Zaradi omejenega števila mest se je potrebno predhodno prijaviti na delavnico, in sicer na telefonsko številko 030 22 05 25 ali pa na email naslov bostjan.viler@pokrajinskimuzejkoper.si.