DomovKulturaForum Fulvia Tomizze se jutri seli v koprsko palačo Gravisi

Forum Fulvia Tomizze se jutri seli v koprsko palačo Gravisi

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

S simpozijem z naslovom Laž se bo danes v Trstu začelo 18. mednarodno obmejno srečanje Forum Tomizza, ki bo do 20. maja ponudilo več dogodkov na temo laži oziroma t.i. alternativne resnice. Srečanje se bo v četrtek selilo v Koper, v petek pa še v Umag.

Koprski del srečanja je namenjen družbenemu in kulturnemu dialogu na obmejnem prostoru. Uvodoma bo nekaj besed povedala pisateljica Polona Glavan, med govorniki pa bodo iz Slovenije še pisatelj in urednik Andrej Blatnik, pisatelj Marco Apollonio in religiolog Aleš Črnič, iz BiH teolog in publicist Drago Bojić ter novinar Ahmed Burić, iz Srbije pa filozof in režiser Zlatko Paković.

Foto: umag.hr

Koncert in recitali poezije v meščanskih palačah Kopra

V večernem delu, ki ga bo kot simpozij v palači Gravisi gostila tamkajšnja italijanska skupnost, se bodo s koncertom poklonili spominu na Alfreda Lacosegliaza. V vmesnem času pa se bodo vrstili recitali poezije, ki se bodo letos preselili v dvorišča nekaterih meščanskih palač Kopra.

Forum bodo v petek sklenili v Umagu, kjer organizatorji ugotavljajo aktualnost teme glede na trenutno hrvaško politično situacijo. Forum namreč sovpada z izvedbo lokalnih volitev. Zvečer bodo podelili nagrado lapis histriae za kratko prozo, v soboto pa bo v Materadi sledila še komemoracija na grobu pisatelja Fulvia Tomizze.

Forum Tomizza odpira vroča vprašanja, ponuja intelektualni razmislek in skozi različne umetniške prakse sporoča pozitivne družbene rešitve.