DomovKulturaPester gledališki maj

Pester gledališki maj

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper se obeta zanimivo majsko dogajanje. Tudi tokrat so za vas pripravili raznovrstno paleto predstav, ki vas ne bodo pustile hladnih. Pozabili niso niti na otroke, ki se bodo lahko zabavali ob opredstavah pripravljenih prav zanje.

V aprilu so v Gledališču Koper predstavili zadnjo premiero v letošnji sezoni, dramo Za blagor vseh ljudi v režiji Nenni Delmestre, ki bo znova na sporedu 9. maja za imetnike abonmaja 1 pa tudi za vse ostale gledališke navdušence.

Dva dni zatem bodo na odru gostili Beo art iz Beograda (Srbija) s predstavo V agoniji, drugo dramo iz cikla o Glembajevih, ki je namenjena imetnikom abonmaja Brezmejni in prav tako vsem ostalim, ki si jo želite ogledati.

V drugi polovici meseca bo Slovensko narodno gledališče Maribor na velikem odru koprskega gledališča predstavilo večkrat nagrajeno Evripidovo Medejo, nato pa še glasbeno komedijo Glorious!, ki temelji na resnični zgodbi najslabše sopranistke vseh časov Florence Foster Jenkins.

Foto: Gledališče Koper

Mesec maj bodo posebno zaznamovale še produkcije gledaliških šol Gledališča Koper. V začetku meseca se bodo namreč s predstavo Antigona predstavili gojenci Gledališkega treninga pod mentorstvom Renate Vidič, konec meseca in v prvih dneh junija pa se bodo zvrstile produkcije osnovnošolcev, ki sodelujejo v gledališki šoli Mavrična ribica. S predstavami Dobrote škrata Cukra, Volk in 7 kozličkov, Čudežna srajca dopetajca in Predstava brez naslova se bodo predstavile štiri različne skupine pod vodstvom Vanje Korenč in Gregorja Geča.

V maju bosta za abonma Mavrična ribica na ogled dve predstavi. V soboto, 5. maja, bo na sporedu Afriško sonce, dva tedna kasneje pa Veveriček posebne sorte v izvedbi Plesnega teatra Ljubljana. Zagotovo pa bo vse otroke navdušila tudi predstava Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom v soboto, 12. maja, ob 10.30, ki je namenjena tudi imetnikom abonmaja Mali oder.

Več o majskem dogajanju na odru koprskega gledališča pa najdete TUKAJ!