DomovKulturaVabljeni na VIII. tradicionalni likovni ekstempore

Vabljeni na VIII. tradicionalni likovni ekstempore

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper vabi vse umetnike k sodelovanju na VIII. tradicionalnem likovnem ekstempore v starem mestnem jedru Kopra, ki bo potekal v petek 18. in v soboto 19. maja.

Likovni ekstempore je namenjen polnoletnim ustvarjalcem z likovnimi izkušnjami, sodelovanje je brezplačno. Zaželeno je ustvarjanje v starem mestnem jedru ali v Taverni oz. ob promenadi, saj je bistvo ekstempore prav v druženju in skupnemu ustvarjanju.

Organizator bo poskrbel za slikarska platna (50 x 70 cm ali 70 x 70 cm), za ostale likovne pripomočke in opremo ustvarjalnega kotička pa morajo poskrbeti likovniki sami. Možno je sodelovati z lastnim platnom, ki pa ne sme presegati dimenzij 80 x 80 cm. Če se odločite za uporabo lastnega platna, ga ne smete pozabiti žigosati pred začetkom slikanja. Poleg zagotovljenih paten pa bo organizator bo poskrbel za topel obrok in pijačo.

Lanskoletna prejemnica druge nagrade. Foto: MOK

Naslov letošnjega likovnega druženja je »Sveže. Sončno. Sočno!«, ki omogoča poljubno interpretacijo. Avtorjem je povsem prepuščena izbira tehnike in načina upodabljanja. Ustvarjalo se bo lahko oba dneva ali po predhodni najavi in dogovoru samo v petek oz. soboto, ko lahko ustvarjate do 15. ure, ko se začne strokovno delo komisije.

Organizator bo avtorjem prvih treh nagrajenih del omogočil brezplačno samostojno razstavo in predstavitev v Pretorski palači v letu 2019 ter jih obdaril s praktičnimi nagradami. Tako izbrana nagrajena dela bodo ostala last organizatorjev, ne glede na ocenjeno vrednost.

Elektronsko prijavo je potrebno poslati na naslov izlozbe@koper.si, kamor pošljete svoje ime in priimek oz. naziv društva, kraj bivanja, telefonsko številko in želeno dimenzijo platna. Prijavi je potrebno priložiti e-fotografijo enega ali dveh avtorjevih novejših izdelkov. Potrditev sodelovanja bo posredovana po e-pošti. Na navedeni e-naslov lahko naslovite tudi morebitna vprašanja.

Otvoritev razstave in razglasitev nagrajencev bo v soboto, 19. maja zvečer, v pritličju Pretorske palače. Najbolj uspela slikarska dela bodo v več terminih razstavljena v pritličju Pretorske palače in v kavarni Loggia v mestnem jedru Kopra.