DomovKulturaTo soboto nas čaka Koper na dlani

To soboto nas čaka Koper na dlani

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

To soboto, 12. maja, bo v Kopru tradicionalna prireditev Koper na dlani, ki jo bodo zaznamovali bogata predstavitev destinacije Koper na stojnicah, Kulturni maraton in Istrske igre, pa tudi zapore prometa. 

Koprska Pristaniška ulica in druga prizorišča ob morju bodo to soboto med 9. in 18. uro znova v znamenju glasbe, prikaza istrskih običajev, kulture in preostalega bogastva istrskega podeželja ter njegove kulinarike, seveda pa ne bo manjkalo niti smeha in dobre volje.

Tradicionalna koprska majska prireditev Koper na dlani namreč »kot na dlani« na enem mestu združuje in razkriva celotno bogastvo destinacije Koper. Na več kot 50 stojnicah se bodo tudi letos – vsaka na svoj način – predstavila kulturna, turistična in druga društva ter krajevne skupnosti Mestne občine Koper, ob 10. uri bodo na trgu ob Upravi za pomorstvo 2. Istrske igre, okoli 10.30 bo s Prešernovega trga proti Taverni krenila povorka kulturnih društev, ob 11. uri pa se bo v Taverni začel Kulturni maraton.

Med 10. in 14. uro bo v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Morje poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se bodo lahko zabavali na otroških delavnicah. V sklopu praznovanja Evropskega leta kulturne dediščine bo tudi na prireditvi Koper na dlani poseben poudarek namenjen kulturi. Tako se bodo poleg predstavitve kulturnih društev na stojnicah, kulturnega maratona in povorke zvrstili tudi folklorni nastopi in voden ogled razstave Kjer preteklost sreča prihodnost na Titovem trgu in v Pretorski palači. Podroben program prireditve je na voljo TUKAJ!

Zaradi prireditve bo v soboto za promet popolnoma zaprta Pristaniška ulica, in sicer od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, med 9. in 18. uro.

Prav tako ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu, in sicer od petka, 11. 5., od 16. ure, do sobote, 12. 5., do 18. ure.