DomovKulturaPestro gledališko dogajanje v aprilu

Pestro gledališko dogajanje v aprilu

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper pripravljajo zanimivo aprilsko dogajanje. Znova bo prevladovala komedija, pozabili pa niso niti na otroke, za katere pripravljajo kar tri zanimive predstave.

Že v prvem aprilskem tednu vas vabijo na glasbeno-gledališko predstavo Tesla v izvedbi vsestanskega glasbenika Janeza Dovča in komedijo Čakalnica, s katero vas bosta nasmejala Lado Bizovičar in Janez Hočevar-Rifle.

Gostili bodo tudi Hrvaško narodno gledališče Split s predstavo Sovražnik ljudstva, ki si jo lahko ogledate imetniki abonmaja Brezmejni in vsi tisti, ki bi jo želeli vključiti v vaš izbirni del abonmaja.

Foto: Gledališče Koper /Jaka Varmuž

V aprilu bo na vrsti še ena izbirna predstava iz drugega sklopa, in sicer komedija Cucki, ki je na lanskih Dnevih komedije prejela nagrado za Žlahtno komedijo po izboru občinstva.

Drugo polovico meseca pa bodo v koprskem gledališču kronali s premiero drame o strahu Za blagor vseh ljudi v režiji Nenni Delmestre. Ponovno bo na obisku tudi Denis Avdić, ki vas bo nasmejal z monokomedijo Moški so z Marsa, ženske so z Venere, na aprilskem Intervjuju Primorskih novic na odru pa bodo gostili Manco Košir.

V soboto, 7. aprila, pa bosta istočasno na sporedu kar dve otroški predstavi. Prva, Pravljica o Mezinčku (abonma Mali oder in izven), bo otroke v mali dvorani popeljala v svet lutk, Mini cirkus Bufeto (abonma Mavrična ribica in izven) pa bo veliko dvorano spremenil v prizorišče zabave, norčij in nepozabnih dogodivščin. Teden dni kasneje pa bo na mali oder zavzela Binka Tinka Pobalinka, ki bo najmlajšim znova razkrila skrivnosti vsakdanjega življenja.