DomovNaši krajiPevski zbor Obalca Koper pripravlja zanimiv cikel koncertov

Pevski zbor Obalca Koper pripravlja zanimiv cikel koncertov

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V organizaciji Mešanega pevskega zbora Obalca Koper bo v oktobru na sporedu cikel koncertov z naslovom “Zapojmo skupaj – Pesem v srcih obudimo”.

Po uspešni organizaciji koncertov “Odmevi s Češke” ob koncu avgusta v Piranu in v Kopru, na katerem sta nastopila tudi Ženski pevski zbor Cantica Bohemica iz Litoměřic (Češka Republika) in Moški pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina, je Mešani pevski zbor Obalca Koper pripravil projekt, ki so ga finančno podprli Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna občina Koper in Luka Koper.

Na koncertih, ki bodo na sporedu tako v Kopru kot tudi v zamejstvu na Tržaškem in Goriškem, se bodo poleg Mešanega pevskega zbora Obalca Koper predstavili še mešani pevski zbor Jacobus Gallus iz Trsta, Mešani pevski zbor F.B. Sedej iz Števerjana in Duet Pesce & Ruzzier iz Trsta.

Prvi del naslova – Zapojmo skupaj – nakazuje tako na skupno sodelovanje treh zborov in instrumentalistov iz Slovenije in zamejstva, ter na nadaljnjo povezovanje omenjenih društev. Pesem v srcih obudimo pa razkriva pomen projekta, obujanje dediščine slovenskih skladateljev rojenih ali delujočih na Tržaškem in Goriškem v današnjem zamejstvu in na osveščanje publike oz. oživljanja kulturnega delovanja med mlajšo populacijo.

Na koncertih bodo tako na sporedu skladbe iz bogate zakladnice številnih slovenskih skladateljev iz zamejstva, kot so: Pavle Merkù, Ivan Grbec, Marij Kogoj, Ubald Vrabec, Stanko Jericijo, Walter Lo Nigro, Hilarij Lavrenčič in Patrick Quaggiato.

Vljudno ste torej vabljeni na koncert, ki bo v soboto, 21. oktobra, ob 20. uri, v Dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Poleg tega bosta na sporedu še dva koncerta v zamejstvu, in sicer:

  • v petek, 20. oktobra, ob 20.30 v Prosvetnem domu na Opčinah (Italija);
  • v petek, 27. oktobra, ob 20.30 v Župnijskem domu Frančišek B. Sedej v Števerjanu pri Gorici (Italija).