DomovKulturaPihalni orkester Marezige s svečanim koncertom obeležil 110 let delovanja

Pihalni orkester Marezige s svečanim koncertom obeležil 110 let delovanja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto so v mareziškem kulturnem domu obeležili 110. obletnico delovanja Pihalnega orkestra Marezige.

Koncerta se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je članom orkestra ob njihovem visokem jubileju čestital in jim zaželel vse dobro tudi v prihodnosti.

pihalni orkester Marezige
Podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič je članom orkestra ob njihovem visokem jubileju čestital in jim zaželel vse dobro tudi v prihodnosti. Foto: ekoper.si

Koncert za vse glasbene sladokusce

Sobotni koncert, ki so ga ob obletnici pripravili člani mareziškega pihalnega orkestra, je bil pravo doživetje za vse glasbene sladokusce.

Na odru so se družile in skupaj zaigrale različne generacije ljubiteljev pihal, kar je bila učinkovita formula za popoln glasbeni večer.

KD Pihalni orkester Marezige pomaga širiti dober glas o Mestni občini Koper, saj njihova glasba seže dlje od lokalnih meja. Mestna občina Koper si težko predstavlja, da bi kakšna prireditev minila brez njih,” je v svojem govoru povedal podžupan Peter Bolčič.

cof
Pihalni orkester Marezige letos praznuje zavidljivo 110. obletnico delovanja. Foto: ekoper.si

Navzoči uživali ob ritmih različnih žanrov

Dvorana je bila polna do zadnjega kotička, vsi navzoči pa so uživali ob ritmih različnih žanrov, ki so jih iz svojih pihal izvabljali nadvse nadarjeni člani Pihalnega orkestra Marezige.

Veseli smo, da praznujemo tako visok jubilej. Ob tem se moramo zahvaliti za vso podporo tudi Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču, ki nam brezpogojno stoji ob strani. Ponosen sem, da lahko v sodelovanju z občino mladim omogočamo varen in ustvarjalen prostor, kjer razvijajo svoje glasbene sposobnosti,” je povedal gospod Matej Bržan, član mareziškega orkestra.

Pihalni orkester Marezige je vsekakor dokazal, da skrbi za ohranjanje bogate glasbene kulturne dediščine, tuji pa mu niso niti moderni glasbeni ritmi. *

KD Pihalni orkester Marezige: Ko glasba združuje