DomovKulturaPisano dogajanje za vse okuse

Pisano dogajanje za vse okuse

KulturaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Bogato julijsko dogajanje se bo v Mestni občini Koper nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Obetajo se zanimivi dnevi, kjer boste lahko uživali v lutkovnih predstavah, na Eurofestu in doživeli morske pustolovščine s Piko Nogavičko.

Tako se ta četrtek, 6. julija, v parku Hlavaty ob koprski tržnici tudi v mestu začenja 15. Alpe Adria PUF festival, ki bo z brezplačnimi lutkovnimi predstavami in uličnim gledališčem ves julij in avgust navduševal ljubitelje poulične umetnosti v mestu in na zelenem podeželju naše občine.

PUF: Lutke, gledališče in glasba bodo tudi letos navduševali ljubitelje poulične umetnosti

V četrtek ob 21.30 se nadaljuje tudi serija stand up nastopov Smeh pod drevesom. Na trgu med Kavarno Triglav in Čajnico Vanilla bosta nastopila Klemen Mauhler in Andrej Podbevšek. Vabljeni pa ste tudi tudi na vrt palače Panatoiopolo v Bertoke, kjer bo v sklopu Poletja v Bertokih Folk večer.

Obeta se zanimiv vikend

Ta vikend bo pestro tudi na Kolombarju, kjer v petek in soboto prirejajo tradicionalno vaško šagro. Za zabavo bosta poskrbeli skupini Roxie in NiPanike. V soboto, 8. julija, pa bo zanimivo tudi v Šmarjah, kjer od 18.30 ure dalje prirejajo dogodek Bela Istrijana. Praznik na vaškem trgu, namenjen istrski malvaziji, čaščenju vina, kulinariki in kulturi, bo popestril bogat kulturni in animacijski program, pripravili pa bodo tudi ocenjevanje »najbolj všečne malvazije«, ki ji bodo podelili naziv Bela Istrijana 2017.

Obeta se zanimiv vikend, prepleten z zabavo in pestrim kulturnim programom. Foto: arhiv ekoper.si

Med dogajanjem ob koncu tedna velja izpostaviti še Folkest v soboto ob 21.30 v atriju TV Koper-Capodistria in nedeljske dopoldanske Morske pustolovščine s Piko Nogavičko in ostalimi pravljičnimi junaki na Ukmarjevem trgu. Prav tako se bo ta vikend zaključil mednarodni rokometni festival Eurofest, ki je popestril dogajanje tega tedna.

Prihodnji začetek tedna pa bo prav tako športno obarvan, saj bo Koper med 10. in 16. julijem v bazenu v Žusterni gostil Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu 2017.