DomovNaši krajiPlesni spektakel v Gledališču Koper

Plesni spektakel v Gledališču Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 20. uri v koprsko gledališče prihaja ŻfinMalta Dance Ensemble. Ekipa, ki jo odlikuje raznovrstnost plesnega izraza, si prizadeva za vzpostavitev kakovostnega mednarodnega umetniškega ansambla. Med člani je tudi Koprčan Jure Gostinčar.

ŻfinMalta Dance Ensemble je malteška nacionalna skupina za sodobni ples. Njihov repertoar obsega sodobna plesna dela, ki jih s člani skupine na Malti ustvarijo domači in tuji koreografi.

zfinmalta
Foto: zfinmalta.org

O predstavi

V koprskem gledališču si boste lahko danes ogledali plesno predstavo Home, delo koreografa in umetniškega vodje skupine Mavina Khooja, ki je bilo premierno uprizorjeno letošnjo pomlad in raziskuje pojem identitete.

V predstavi nastopa osem plesalcev, ki s pomočjo protagonistovega glasu tkejo filmsko pripoved o življenju posameznika. Kot je zapisano na uradni spletni strani Gledališča Koper, nas predstava nagovarja, da znova premislimo pojem ‘dom’ kot strukturalno lokacijo bivanja. Zdi se, da lahko lastno identiteto pojasnimo z nenehnim krmarjenjem med družbenimi predpisi, ki določajo, kdo pravzaprav smo. Toda zakaj?

Pridružite se nam v Gledališču Koper ob 20. uri in si odgovorite na to vprašanje. *