DomovKulturaPo poti umetnice Tine Pavlovič

Po poti umetnice Tine Pavlovič

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta v okviru Centra za umetnost in oblikovanje UP PEF, 25. oktobra, vabi na odprtje gostujoče slikarske razstave »Pot« Tine Pavlovič, ki bo potekala ob 13. uri v atriju fakultete. O svoji poti pa bo Tina Pavlovič spregovorila, 7. novembra, ob 11. uri v predavalnici FM3 (v pritličju fakultete) v okviru predmeta Didaktike športne vzgoje.

Tina Pavlovič se je s slikarstvom spoznala po usodni nesreči s padalom leta 1999. Zlomila si je vratno hrbtenico in postala tetraplegik. Tri leta po poškodbi je nadaljevala s študijem in pridobila naziv univerzitetne profesorice biologije in gospodinjstva.

Želja po likovni obliki izražanja jo je leta 2007 pripeljala v krog slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Nagel napredek pod mentorstvom likovnega pedagoga Rassa Causeviga ter številnih slikarskih kolegov so ji že leta 2009 zagotovili štipendijo Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK), s sedežem v Liechtensteinu.

Foto: lokalno.si

Aktivno se udeležuje mednarodnih slikarskih dejavnosti, kolonij in delavnic. Sodelovala je že na okoli 50 skupinskih razstavah po Sloveniji in v tujini. Veliko se je posvečala tematiki iz sveta narave, živalstva in rastlinstva, kar je bila njena smer študija. Na ta način je povezala ljubezen do slikanja z ljubeznijo do narave. Vse bolj pa jo navdušujejo tudi krajinski motivi, preko katerih vzpostavi svojstven stik z naravo.

Vabljeni torej, 25. oktobra, ob 13. uri na otvoritev razstave njenih del in 7. novembra, ob 11. uri, v prostore Pedagoške fakultete, ko vam bo Tina sama predstavila svojo življenjsko pot.