DomovKulturaPokrajinski muzej Koper objavil razpis za najemnika muzejske kavarne

Pokrajinski muzej Koper objavil razpis za najemnika muzejske kavarne

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokrajinski muzej Koper je objavil razpis, s katerim išče najemnika kavarne, ki naj bi začela obratovati naslednjo pomlad. Bodoča kavarna predvideva petindvajset miz, s čimer bo to eden večjih gostinskih lokalov v središču mestu. Rok za oddajo ponudb je do srede, 30. septembra.

»Muzejska vrtova kličeta po imenitni muzejski kavarni,« zatrjuje direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri. Razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju kot v zgornjem vrtu. V primeru dežja bodo mize delno pokrite, kavarna pa bo delovala samostojno, tako znotraj kot zunaj rednega urnika muzeja. Svoja vrata bo kulturno obarvan gostinski prostor odprl spomladi 2021, saj bo moral do takrat muzej, v lastni režiji, opraviti še nekaj vzdrževalnih del, da bo kavarna lahko operativna.

Razpis predvideva najem za nedoločen čas, izklicna mesečna najemnina za celoten prostor bo znašala 1.100 evrov. »Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se bo z odprtjem velike garažne hiše pod Muzejskim trgom nahajala na glavni vstopni točki v mesto. Mimo kavarne bo šel tako rekoč vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil,« je prepričan direktor muzeja. Ob tem dodaja, da gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga.

Razpis in vsa razpisna dokumentacija sta na voljo na tej povezavi.

Foto: Pokrajinski muzej Koper