DomovNaši krajiSkoraj 150 dogodkov in prireditev v sklopu Zdaj je čas. Za poletje v Kopru

Skoraj 150 dogodkov in prireditev v sklopu Zdaj je čas. Za poletje v Kopru

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos poleti se je v destinaciji  Koper odvilo skoraj 150 različnih prireditev. Organizatorji prireditev so se vladnim ukrepom prilagodili z manjšimi dogodki in prireditvami. Ti nas bodo pospremili tudi v jesen.

Čeprav so bili organizatorji množičnih prireditev glavnino za letos poleti napovedanih prireditev primorani odpovedati, se je v destinaciji Koper julija in avgusta v sklopu akcije Zdaj je čas. Za poletje v Kopru odvilo več manjših prireditev, festivalov in drugih dogodkov, ki so bili v skladu z aktualnimi omejitvami, a so kljub temu popestrili poletno dogajanje v mestu in na podeželju. Prav vse dni v tednu v mesecu juliju in avgustu se je v Kopru ali v njegovi okolici nekaj dogajalo. Ponedeljki so bili večinoma v znamenju Poletnih koncertov v Taverni, torke so zaznamovali gledališki večeri, srede festival Poletje z biseri in Otroški poletni gledališki vrtiljak, četrtke je v mestu popestril program Alpe Adria PUF Festivala, v Kubedu pa niz večerov Čubed pod borovci, ob koncih tedna so program obogatili tudi Istrska tržnica, Homo na plac in Glasbeni utrinki Kopra. Poleg tega so k pestremu poletnemu prireditvenemu utripu prispevali Primorski poletni festival, JEFF, Folkest, Frivolus, EtnoHisteria, Summer Afro Latin festival, Festival Burja, Tartini Junior, Od Črnega kala dol in MareziJazz, ki se končujeta prav v teh dneh. Poleg prireditvenega dogajanja pa je letošnje poletje zaznamovala tudi kampanja 10 tednov doživetij, v sklopu katere so bila vsak dan na programu različna doživetja, kot so ogledi znamenitosti in degustacije ter druga doživetja v mestu in na podeželju.

K izdatni promociji prireditev Zdaj je čas. Za poletje v Kopru in kampanji 10 tednov doživetij v Kopru je pripomogla Luka Koper.