DomovNaši krajiDoživetij polna jesen v destinaciji Koper

Doživetij polna jesen v destinaciji Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Zakorakali smo v september, otroci so se vrnili v šolske klopi, vendar turistične sezone v slovenski Istri še ni konec. O tem pričajo številne prireditve, ki se bodo odvile v destinaciji Koper in zagotovo privabile obiskovalce.

Te dni v Pretorski palači svoja slikarska dela razstavlja Zvonka Pacek, prejemnica priznanja za likovni dosežek na IX. Ekstemporah v starem mestnem jedru Kopra, ki je potekal junija lani. Ljubiteljska slikarka, ki se rada poigrava z motivi in detajli, vas bo navdušila z zanimivimi idejami. Razstava bo v pritličju Pretorske palače na ogled vse do 23. septembra. Za živahen kulturni utrip bo v nekdanjem koprskem skladišču soli Libertas v sklopu festivala IZIS poskrbela razstava ameriškega konceptualnega umetnika Brada Downeyja, ki bo na ogled do konca meseca. Razstavo si bo mogoče ogledati vsak dan v tednu med 17. in 22. uro, ob sobotah in nedeljah pa tudi od 9. do 13. ure.

Jutrišnji večer na Carpacciovem trgu bo glasbeno obarvan s kantavtorjem Leanom Kozlarjem Luigijem, ki bo v sklopu prireditve Od Črnega Kala dol občinstvo razvajal z največjimi uspešnicami. Nadaljuje se tudi festival JEFF. Jutri, 3. septembra, ob 21. uri bosta na vrtu palače Gravisi Buttorai nastopili italijanska renesančna folk rock skupina Corte di Lunas in irska glasbena skupina Wooden Legs.

Tudi ta konec tedna bo živahno na trgu pri  stavbi nekdanje Uprave za pomorstvo (nasproti Taverne), kjer se boste lahko v hiški Ištrijankica okrepčali z istrskimi dobrotami, prav tako bodo na voljo piva in izdelki s tartufi. Istega dne se na vrtu pred staro šolo v Pomjanu obeta celodnevna prireditev Kreh eno ulje ud ulke, ki bo postregla z delavnicami za otroke, tržnico istrskih dobrot, vodenim ogledom vasi, lutkovno predstavo za otroke in glasbenim razvajanjem. To soboto ob 20. uri bo pri Kocjančičih nad Sv. Antonom še zadnji večer v sklopu MareziJazz-a .

Taverna bo to nedeljo, 6. septembra, ob 20. uri v sklopu 13. Poletnih koncertov gostila nastop Big band Cerknica.

Več o razgibanem septembrskem dogajanju in prireditvah v Mestni občini Koper lahko preberete na spletni povezavi.