DomovNovice7. Istrski maraton dokončno odpovedan

7. Istrski maraton dokončno odpovedan

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizatorji so tudi uradno odpovedali eno najbolj množičnih športnih prireditev v Sloveniji, Istrski maraton. Dogodek, ki vselej privabi številne udeležence, bi moral biti izpeljan aprila, a so ga organizatorji zaradi epidemije koronavirusa prestavili na oktober. Zdaj so sporočili, da je maraton tudi uradno odpovedan.

Letos je bilo za maraton, ki že tradicionalno poteka po slovenski Istri, prijavljenih približno 5.000 tekačev. Osrednje prizorišče bi moral biti Ankaran, a je organizatorjem načrte prekrižal novi koronavirus. Zaradi splošnih omejitev in ukrepov za preprečevanje širjenja novega virusa so bili organizatorji, društvo Istrski maraton in občine soorganizatorke, Občina Piran, Občina Izola, Občina Ankaran in Mestna občina Koper, prisiljeni sprejeti odločitev o odpovedi športne prireditve Luka Koper 7. Istrski maraton.

Kot so zapisali na uradni spletni strani Istrskega maratona, je tudi ob preklicu trenutnih veljavnih ukrepov nemogoče pravočasno zagotoviti varno izvedbo dogodka: »Iskreno nam je žal, da v letu 2020 ne bomo vaši gostitelji. Tudi če bi bile v kratkem preklicane omejitve in ukrepi, žal ne moremo zagotoviti varne izvedbe prireditve v obliki, kot smo je bili vajeni doslej, niti ne v prilagojeni obliki, skladni s priporočili pristojnih služb.«

Dodali so še, da skladno s pogoji razpisa tekov prijavnin ne bodo vračali in jih ne bo možno prenesti v naslednje leto, prav tako niso več možne odjave, bodo pa prijavljenim razdelili pripadajoče tekaške pakete, in sicer majice, naglavne rute, medalje in promocijska darilca pokroviteljev, ob tem pa podarili tudi vrednostni bon s popustom, ki ga bodo lahko izkoristili za prijavo na naslednjo edicijo Istrskega maratona.

Vse informacije o prevzemih materialov in drugem bodo na voljo od sredine septembra na uradni spletni strani prireditve.