DomovKulturaPoletno muzejsko noč bo zaznamovala modna revija svetovnega kova

Poletno muzejsko noč bo zaznamovala modna revija svetovnega kova

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 16. junija se bo odvijala Poletna muzejska noč v okviru katere bodo v Pokrajinskem muzeju Koper pripravili zanimivo modno revijo povezano z razstavo o pohorskem eklogitu, ki bo ob 21. uri. Sicer pa bodo zanimive aktivnosti potekale skozi ves dan.

Že ob 13. uri bodo namreč v okviru Adria classic Titov trg zavzela Rally starodobna vozila, od 18. ure dalje pa bo vsem obiskovalcem na voljo prost vstop in ogled zgodovinskih zbirk v Pokrajinskem muzeju.

Osrednji dogodek Poletne muzejske noči je zagotovo modna revija, ki se navezuje na razstavo z naslovom Pohorski eklogit in unikaten nakit Roka Široka. Poleg tega bodo na reviji predstavljeni tudi nakit in obleke svetovno znane slovenske modne oblikovalke Maje Ferme, ki je leta 2011 izdelala nakit s pohorskim eklogitom in ga za promocijo Slovenije podarila Monici Belucci,” so sporočili iz Pokrajinskega muzeja Koper.

Dekleta visoke mode na modni brvi koprskega muzeja

Pohorski eklogit je edini slovenski poldragi kamen, ki izvira iz metamorfnih kamenin Pohorja in je tudi diamantonosen. Ima čudovit spekter barv od temno zelene, zelene, modre pa do rdeče in rjave. Čeprav je znan že več kot 200 let sta šele v lanskem letu na žilo izjemno lepega eklogita naletela Dejan Šauperl in Izok Kovač. Preko geološkega društva Nautilus in s sodelovanjem koprskega oblikovalca unikatnega nakita Roka Široka ustvarjata okrasne predmete.

“Modno revijo bo spremljala glasba na klavirju znanega pianista Milka Cočeva. Mlada dekleta, ki bodo nosila kolekcijo slavnostnih večernih oblek Maje Ferme pa so udeleženke največjega modeling tekmovanja na svetovni ravni in sicer World Top Model, ki ga v Sloveniji vodi Kaly Kalonič. Mlada dekleta bodo imela priložnost debutirati na poti modelinga in visoke mode prav v Pokrajinskem muzeju Koper,” so še poudarili.

Več o samem dogajanju na Poletni muzejski noči pa najdete TUKAJ!