DomovKulturaSOUSTVARJANJE PODOBE MESTA: Semedelski podhod kmalu v barviti preobleki

SOUSTVARJANJE PODOBE MESTA: Semedelski podhod kmalu v barviti preobleki

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Primorskem svetovalnem središču (PRIMSS) že konec tega meseca načrtujejo izvedbo mladinskega projekta Poslikava podhoda: Zgodovina Kopra v barvah, s katerim mladim generacijam nudijo možnost in priložnost, da na kreativen in sodelovalen način prispevajo k spremembi vizualne podobe mesta.

Projekt Primorskega svetovalnega središča (PRIMSS) na ta način spodbuja mlade h kritičnem razmišljanju o družbenih spremembah, ki so pomembno vplivale na razvoj Kopra.

Projekt poslikave enega od koprskih podhodov je zrasel na ideji medsebojnega sodelovanja med mladimi različnih stopenj in smeri izobraževanja (osnovnošolci, dijaki, študenti, mladi brezposelni, …), ki lahko na ustvarjalen način prispevajo k bolj urejenem okolju našega kraja,” projekt opisuje Nikolina Jeretič, strokovna vodja Primorskega svetovalnega središča.

Mladi umetniki ključni pri izdelavi koncepta in načrtovanju poslikave

Tema poslikave je zgodovinski razvoj Kopra na način, kot ga vidijo mladi. Tema je okvirna z namenom, da se mladim dovoli čim večji vpliv pri snovanju in izdelavi končnega izdelka, upoštevajoč strokovno vodenje vključenih mentorjev.

Semedelski podhod bo dobil novo podobo. Foto: PRIMSS

Semedelski podhod – stena vzdolž kolesarske steze je dolga 47 m in visoka 2,6 m, kar pomeni, da bodo sodelujoči poslikali 122 m2 površine. Nujno pri tem je poudariti, da bodo mladi umetniki ključni pri izdelavi koncepta in načrtovanju poslikave, ob izvedbi pa bodo lahko sodelovali vsi, ki želijo soustvarjati podobo mesta Koper,” dodaja Nikolina Jeretič.

O možnosti sodelovanja pri projektu se lahko pozanimate na elektronskem naslovu info@primss.si.