DomovNaši krajiRazstava Hommage a Vittore Carpaccio – Knjiga umetnika

Razstava Hommage a Vittore Carpaccio – Knjiga umetnika

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Društvo likovnih umetnikov Insula v petek, 2. decembra, organizirata razstavo v čast 500. obletnice oltarne pale Madona z otrokom na prestolu s svetniki, ki jo je naslikal  Vittore Carpaccio.

Na razstavi vas čaka zanimiva predstavitev knjige Hommage à Vittore Carpaccio – Knjiga umetnika. Naj spomnimo, da je v čast zavidljivi obletnici v Kopru že potekalo ogromno dogodkov, nazadnje  Mednarodni cikel vokalne in instrumentalne glasbe ”Simfonic voices”, kjer so obiskovalci lahko uživali ob sodobni in tudi renesančni ter baročni glasbi.

Carpaccio500: Koncert komornega zbora Utopija in realnost

Projekt Knjige umetnika

Koprsko stolnico Marijinega vnebovzetja krasi monumentalno platno pomembnega renesančnega umetnika, ki je v začetku 16. stoletja nekaj let živel v našem mestu. Vittore Carpaccio je prišel v Koper leta 1516 in to letnico nosi tudi omenjena podoba Marije z otrokom na prestolu in šestimi svetniki.

carpaccio 1
V čast 500. obletnice je obnovo doživela tudi Carpaccieva hiša. Foto: ekoper.si

Po 500 letih se v imenu sodobnih umetnikov v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja spominjajo velikega mojstra s projektom Knjiga umetnika, pri katerem sodeluje 7 priznanih obalnih likovnikov: Fulvia Grbac, Rok Kleva Ivančič, Simon Kastelic, Mira Ličen Krmpotič, Janez Matelič, Aleš Sedmak in Majda Skrinar.

V petek, 2. decembra, ob 11.30 ste torej vsi ljubitelji zgodovine in umetnosti vabljeni v avlo Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na Trgu Brolo 1 v Kopru, kjer vas čaka zanimiva razstava. *