DomovKulturaS prireditveno bogatim marcem prebujamo pomlad v slovenski Istri

S prireditveno bogatim marcem prebujamo pomlad v slovenski Istri

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V prihajajočem mesecu v slovenski Istri zagotovo ne bo dolgčas. Čaka nas razgibano prireditveno dogajanje, ki bo v Mestni občini Koper prebudilo pomlad. V nadaljevanju izpostavljamo večje marčevske prireditve.

V Hiši kulture v Sv. Antonu se bo marca zvrstilo kar nekaj prireditev. Že 5. marca, ob 17. uri, bo tam potekala pravljična ustvarjalna dejavnost, 9. marca bodo gostili Območno srečanje otroških gledaliških skupin, 21. marca pa gledališko igro za otroke Boš lešnik?

Na dan žena bodo v dvorani v Gračišču občinstvo na noge dvignili Stane Vidmar, operni solist Marko Kobal in citrar Tomaž Plahutnik ter Trio Kunfin. Na isti dan bodo v Hiši od Bardinca v Loparju organizirali dan odprtih vrat z vodenimi ogledi, druženjem ob čajanki in srečelovu. To bodo ponovili tudi ob materinskem dnevu 25. marca.

V torek, 10. marca 2020, ob 20. uri, bo v Gledališču Koper, nastopilo Ljubiteljsko dramsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, in sicer z gledališko komedijo Zbeži od žene v režiji Suzane Kšela. Istega dne bo v koprskem gledališču pogovor z mlado pesnico Kristino Hočevar.

Glasbeno in kulturo dogajanje se bo nadaljevalo ves mesec. Društvo prijateljev glasbe v ciklu Amabile in Vivace ponuja prijetna glasbena doživetja. Tako bodo v sklopu cikla Vivace 15. marca, ob 11. uri, v Glasbeni šoli Koper organizirali koncert Godalnega ansambla DPG in pianista Denysa Masliuka. Koncert bodo ponovili 19. marca, ob 19.30, v Pokrajinskem muzeju Koper, kjer bodo pripravili tudi uvodno predstavitev Tine Novak Pucer – Marko Kovač in botra Smrt.

16. marec bo rezerviran za spomladanski koncert V troje je lepše, ki ga v ciklu Simfonic voices prireja Akademsko društvo Univerze na Primorskem. Ogledate si ga lahko v Dvorani sv. Frančiška Asiškega ob 19.30.

V soboto, 21. marca, ne smete zamuditi Festivala mlade literature Urška 2019, regijskega srečanja primorskih literatov. Ob materinskem dnevu, 25. marca, v Zadružnem domu v Sv. Antonu pripravljajo nastop Pihalnega orkestra Sv. Anton, Okteta Aljaž, OPZ Pedenjpedi in MPZ OŠ Elvire Vatovec Prade, 29. marca pa bodo v Koštaboni z nastopom gledališke skupine ter z igro in petjem praznovali materinski dan.