DomovKulturaŠOUP: Spletna galerija za spodbujanje kreativne kulture mladih

ŠOUP: Spletna galerija za spodbujanje kreativne kulture mladih

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

ŠOUP galerija je nov projekt resorja za socialno in študentsko problematiko, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja platformo, kjer lahko širši javnosti na dostopen način predstavijo svoja umetniška dela,” novost predstavi sekretarka ŠOUP Kristina Taja Grünfeld, katere resor cilja na osvetljevanje socialne in študentske problematike skozi umetnost. 

ŠOUP galerija svoja spletna “vrata” prvič odpira 15. marca. Prvi umetniki, ki bodo s svojimi izdelki otvorili novozagnani projekt, so dijaki likovne smeri Umetniške gimnazije Koper. Sočasno s pričetkom prve razstave, bo razpisana tudi nova tema ter poziv za naslednjo razstavo.

Prvi umetniki, ki bodo s svojimi izdelki otvorili novozagnani projekt, so dijaki likovne smeri Umetniške gimnazije Koper. Foto: arhiv Vojko Rotar

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 5 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema in javni poziv za pošiljanje likovnih del, prijavljena dela aktualne tematike pa bodo za ogled dostopni v spletni galeriji.

Tema za naslednjo razstavo je “Refleksije v glavi, odsevi v naravi”. Nov javni poziv je objavljen TUKAJ.