DomovKulturaV Areni Bonifika državna proslava ob dnevu suverenosti

V Areni Bonifika državna proslava ob dnevu suverenosti

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v Areni Bonifika potekala državna proslava ob dnevu suverenosti in 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar. Obalnih županov iz protesta na proslavi ni bilo.

Državna proslava
Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar. Foto: ekoper.si

Predsednik Vlade Republike Slovenije je v svojem govoru poudaril, da moramo biti ljudje složni in enotni. Dotaknil se je tudi mladih, za katere je povedal, da končno prihajajo časi, ko lahko znova začnejo uresničevati svoje podjetniške ideje, saj gospodarstvo v Sloveniji spet raste.

Državna proslava
Pavle Ravnohrib je navdušil z recitalom. Foto: ekoper.si

Program proslave nas je popeljal skozi slovensko zgodovino. Pozabili niso niti na vse športne dosežke, dosežke znanstvenikov in ostalih slovenskih ustvarjalcev. Sprehod skozi zgodovino so spremljali nastopi plesalk, gimnastičark, pevcev in tudi čudovit recital o lipicancih, ki ga je izvedel znani slovenski igralec in voditelj Pavle Ravnohrib.

Državna proslava
Mestno občino Koper je namesto župana Borisa Popoviča zastopal podžupan Peter Bolčič. Foto: ekoper.si

Da pa ni vse tako rožnato, kot je v svojem govoru želel prikazati predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar, priča protest obalnih županov zaradi neizpolnjenih obljub vlade. S protestom so izrazili nezadovoljstvo nad odnosom države in neposluhom za gradnjo drugega tira in ureditvijo statusa predora Markovec. Mestno občino Koper je na proslavi namesto župana Borisa Popoviča tako zastopal podžupan Peter Bolčič. *