DomovKulturaV dvorani sv. Frančiška letni koncert mešanega pevskega zbora Obalca

V dvorani sv. Frančiška letni koncert mešanega pevskega zbora Obalca

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mešani pevski zbor Obalca Koper bo s tradicionalnim letnim koncertom v soboto, 19. maja 2018, ob 20.00 zaključil že 17. sezono svojega uspešnega delovanja, ki sta ju še zlasti zaznamovala dva vrhunca: gostovanje na Češkem oktobra 2017 in spomladanski cikel Barok, v okviru katerega so v cerkvah koprskega zaledja zveneli napevi sakralnih del baročnih in sodobnih skladateljev.

Na letnem koncertu v dvorani sv. Frančiška v Kopru bodo obiskovalci lahko prisluhnili skladbam, razdeljenim v dva sklopa. V sakralnem delu se bodo pevke in pevci predstavili z baročnim programom, drugi del bo namenjen ljudskim napevom. Gostja večera bo izjemno nadarjena harmonikarka Teja Udovič Kovačič.

Foto: MePZ Obalca

Letni koncert bo Mešani pevski zbor Obalca Koper sklenil z mogočnim Magnificatom v C-duru koprskega baročnega skladatelja Antonia Tarsie, v spremljavi instrumentalistov.

Sezona za zbor pa še ni povsem zaključena, namreč v soboto, 2. junija v sodelovanju z Istrsko območno Karitas prirejajo dobrodelni koncert z naslovom “Napolnimo šolske torbe”, kjer se bodo zbirala sredstva za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.