DomovKulturaAkademski pevski zbor UP znova gosti Američane

Akademski pevski zbor UP znova gosti Američane

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices tokrat gosti ameriški zbor University of Louisville Cardinal Singers pod vodstvom dirigenta Kenta Hatteberga.

Zbor The University of Louisville Cardinal Singers je pod imenom University Singers kot obštudijsko dejavnost na Univerzi Louisville leta 1970 ustanovil pokojni William C. Lathon, nekdanji profesor Univerze Louisville. Leta 1980 jih je guverner  John Y. Brown imenoval za “Ambasadorje dobre volje” zvezne države Kentucky. Gospod Lathon je zbor vodil do leta 1991, ko je vodstvo ansambla prevzel dolgoletna zborovodkinja iz Louisvilla Shirley Wilkinson. V letu 1997 je zbor prevzel dr. Hatteberg in ga leta 1998 preimenoval v Cardinal Singers.

Na brezplačnem koncertu, ki bo v torek, 22. maja 2018, ob 20. uri v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru bo, poleg gostujočega zbora, nastopil tudi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija.

*Projekt Simfonic voices podpirajo Javni sklad za kulturno dejavnost RS, Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem in Študentske organizacije Univerze na Primorskem.