DomovKulturaV Gradinu dobrodelni koncert za nakup avtomatskega defibrilatorja

V Gradinu dobrodelni koncert za nakup avtomatskega defibrilatorja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Gradin bo v petek, 11. avgusta 2017, prizorišče dobrodelnega koncerta z zbiranjem sredstev za nakup avtomatskega defibrilatorja (AED). V organizaciji KS Gradin bo tako v čudovitem ambientu ob Izviru pod Kubikom v Brezovici pri Gradini moč slišati Diatonic Strings Duo, ki bodo pričarali izjemen glasbeni večer z rdečo nitjo humanitarnosti.

AED je naprava, ki povečuje možnost preživetja osebe, ki je doživela srčni zastoj. Prav zato si v KS Gradin prizadevajo za pridobitev še dveh dodatnih AED-jev, ki bi jih namestili na območje vasi Topolovec in Pregara. Nakup enega defibrilatorja, ki je nameščen na stavbi KS Gradin, je s svojimi sredstvi že omogočila Mestna občina Koper.

Diatonic Strings Duo sestavljata Manuel Šavron na diatonični harmoniki in Rok Kleva Ivančič na violini. Dvočlanska zasedba vam bo pričarala odlično glasbeno doživetje, kjer bo izpod prstov dveh vrhunskih instrumentalistov slišati od etna do jazza, folka, istrskih melodij in glasb sveta.

AED lahko rešuje življenja; v KS Gradin si želijo še dva nova. Foto: nkems.org

Pomagate lahko tudi tisti, ki vas ne bo zraven

Vsi, ki se koncerta ne morete udeležiti, pa bi radi pomagali z donacijo, ste vabljeni, da svoj prispevek nakažete na TRR RKS – Območnega združenja Koper št. SI56 1010 0003 5369 105, odprt pri banki Intesa Sanpaolo Bank, z navedbo namena AED ZA KS GRADIN. Vsem organizacijam, ki bi želele pomagati z nakazilom sredstev, bodo iz KS Gradin posredovali vlogo za donacijo. V takem primeru je potrebno sporočiti naslov donatorja na KS Gradin, Brezovica pri Gradinu 1/b.

V primeru slabega vremena bo koncert organiziran v domu KS Gradin v Brezovici v Gradinu.

Vabljeni ste, da se pridružite koncertu s plemenitim namenom.