DomovKulturaV Kopru o perspektivah za meduniverzitetno regionalno sodelovanje

V Kopru o perspektivah za meduniverzitetno regionalno sodelovanje

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Oddelek za italijanistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem Koper, v sodelovanju z Generalnim konzulatom Italijanske Republike v Kopru in z Italijanskim inštitutom za kulturo v Ljubljani ter pod pokroviteljstvom Veleposlaništva Italije v Ljubljani je danes v koprski Pretorski palači organiziral okroglo mizo z naslovom L’Italiano fuori l’Italia: le prospettive della collaborazione interuniversitaria regionale/Italijanščina izven meja Italije: perspektive za meduniverzitetno regionalno sodelovanje.

Oddelek za italijanistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem se že leta trudi postati čim bolj prepoznavna v svetu. Ravno s tem namenom so letos organizirali mednarodno konferenco na temo italijanskega jezika (področja književnosti, jezikoslovja, prevajanja in interkulture), s katero želijo promovirati Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem in celotno mesto Koper. Konference so se udeležili tudi predstavniki iz držav nekdanje Jugoslavije, Grčije, Albanije, Avstrije, Madžarske in Italije.

Ob pozdravnih nagovorih je ugledne goste okrogle mize pozdravil tudi podžupan Mestne občine Koper iz vrst italijanske narodne skupnosti Mario Steffè, ki je nazorno orisal pomen meduniverzitetnega regionalnega sodelovanja v prihodnje ter predstavil svoj pogled na razgibano temo okrogle mize z naslovom Italijanščina izven meja Italije.