DomovKulturaV Libertasu na ogled 798 obrazov kulture

V Libertasu na ogled 798 obrazov kulture

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednje koprsko stičišče kulture, skladišče Libertas od sobote gosti odmevno razstavo Mi smo kultura, ki jo je zasnoval igralec in fotograf Jernej Čampelj. Na ogled postavlja 798 črno-belih obrazov delavcev v kulturi, ki so jim bili med epidemijo odvzeti. Odprtje razstave je pospremila javna vaja kantavtorja Draga Misleja in NOB banda.

Med epidemijo so bili delavci v kulturi dolgo pozabljeni, številni tudi porinjeni na rob preživetja zaradi neživljenjskih in nesorazmernih prepovedi s strani politike. Takrat se je samozaposleni v kulturi Jernej Čampelj odločil postati aktivnejši državljan in prek družbenih omrežij pozival, naj se oglasijo vsi, ki delujejo na področju kulture. Tako je nastala družbeno angažirana akcija Mi smo kultura, ki povezuje delavce v kulturi, ki so zaradi epidemije ostali brez prostora za izražanje in vira dohodka.

Cilj razstave ni pokazati le znanih obrazov kulture, ampak ilustrirati, kako zelo raznovrstni so poklici v kulturi. Mednje sodijo tehnično osebje, scenografi, maskerji, lučkarji, tonski tehniki, rekviziterji, kostumografi in številni drugi.

Razstava Mi smo kultura povezuje 798 delavcev v kulturi, ki ponosno zrejo v obiskovalca. Z obrazom, imenom in priimkom. Ogledate si jo lahko vse do nedelje, 27. februarja, med sredo in nedeljo od 17. do 20. ure. Vstop je prost.

Foto: MOK