Veliko zanimanje za Simfonijo Kopra

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na potniškem terminalu Luke Koper bo v soboto, 14. septembra, na sporedu Simfonija Kopra, edinstveni umetniški dogodek, kakršnega v našem prostoru še ni bilo. Industrijsko območje se bo tako spremenilo v priložnostno kulturno prizorišče, kjer nas bo Orkester Slovenske filharmonije v zavetju zabojnikov popeljal v glasbene svetove Alda Kumarja, Magnusa Lindberga in Mauricea Ravela.

Sama zamisel pristaniškega koncerta izhaja iz Kanarskih otokov, kjer v mestu Las Palmas filharmoniki že tradicionalno koncertirajo v tamkajšnjem pristanišču.

Ob tej priložnosti bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker, veliki ljubitelj slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja, ki je izkušnje nabiral kot gostujoči dirigent številnih orkestrov. Za slavnostni uvod v večerno dogajanje bo orkester občinstvo zapeljal s skladno Istralja, delom enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, ki je za svoja dela prejel številne nagrade in priznanja. Skladatelj z opusom barvno-zvočnih melodij navezuje motive slovenske Istre, zato bo ta skladba kot nalašč za uvod v glasbeno poslastico. Program se bo nadaljeval s Koncertom za klarinet finskega skladatelja Magnusa Lindberga, ki skozi koncerte spaja tradicijo s sodobnostjo, in Bolerom, klasično orkestrsko kompozicijo Mauricea Ravela. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu, ki bo tokrat prvič nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije.

Vstopnice za Simfonijo Kopra so še vedno na voljo na prodajnih mestih Eventim, v ceno pa je vključena tudi pogostitev s specialitetami slovenske Istre.