DomovKulturaVrača se MareziJazz, največji festival big bandov v srednji Evropi

Vrača se MareziJazz, največji festival big bandov v srednji Evropi

KulturaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi julijski konec tedna se v Marezige vrača MareziJazz, ki je namenjen predstavitvi big bandov. V svoji mladi zgodovini je naletel na pozitivne odzive glasbenikov in jazzovskih ljubiteljev v Sloveniji ter onkraj meja. Tovrstna srečanja so redka, zato bo MareziJazz že 15. leto zapored pričaral nepozabno doživetje.

Dvodnevni dogodek, ki bo potekal 5. in 6. julija 2019, ob 19. uri, bo odlična priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj glasbenikov in spremljanje vrhunske glasbe z izvrstnimi izvajalci, ki vas bodo popeljali v svet jazza. Letos bodo izvedli nekoliko drugačno različico festivala, in sicer Running on Empty, da bi spodbudili ohranjanje bigbandovske tradicije v Marezigah.

V dveh večerih se bodo predstavili džezovski orkestri iz Slovenije in tujine. Tako se vsako leto z dvema jazz večeroma obeleži obletnica festivala big bandov, MareziJazza, največjega in edinstvenega festivala pri nas ter v zamejstvu. S tem želijo spodbujati ustvarjalnost in izvajanje avtorskih skladb.

Prireditev bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu prek spleta. Festival pripravlja Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), Zveza big bandov Slovenije in Marežgansko mladinsko društvo.