DomovProsti časV Kubedu obujali srednjeveške tradicije

V Kubedu obujali srednjeveške tradicije

Prosti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Kubed se je ta konec tedna vrnil v srednjeveški čas. Društvo za šport, kulturo in turizem Skala Kubed je namreč že tretjič zapored organiziralo Srednjeveške dneve v Kubedu, ki so postregli s pestrim programom in odličnim obiskom.

Številni obiskovalci so ta konec tedna lahko začutili srednjeveško vzdušje v Kubedu. Posebna oblačila, prikaz običajev, srednjevaška tržnica in oprema so namreč obudili čas 16. stoletja, obiskovalci pa so skozi pester program spoznavali, kakšno je bilo življenje pol tisočletja nazaj.

Na srednjeveški tržnici so poleg obrti predstavili tudi pestro turistično ponudbo in postregli s kulinaričnimi dobrotami okoliških prebivalcev. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v streljanju z lokom in samostrelom, metanjem podkve ter vrtenju poi žogic. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so se pomerili v srednjeveških spretnostih in jahanju ponijev.

Prireditev je zgolj v nekaj letih postala prepoznavna, tudi za obiskovalce iz drugih krajev Slovenije, saj skozi program pričara čas srednjega veka, ko je kubejska utrdba imela odločilno vlogo v obrambi mesta Koper. Za še bolj pristno srednjeveško vzdušje so pred kubejsko utrdbo pripeljali katapult in se preizkusili v napadu na utrdbo.

Tretja izvedba Srednjeveških dnevov v Kubedu je kljub ne najbolj spodbudni vremenski napovedi v istrsko vasico privabila številne, prireditve pa se je v imenu koprske občine udeležila podžupanja Jasna Softić.