DomovNaši kraji10. Istrski karneval: Jutri se izteče rok za prijavo

10. Istrski karneval: Jutri se izteče rok za prijavo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 31. januarja, se izteče rok za prijavo na povorki 10. Istrskega karnevala. 

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske, kot so kurenti, cundri, škoromati in druge tradicionalne slovenske maske, se še jutri prek spletne strani www.istrski-karneval.si lahko prijavijo za sodelovanje na 10. Istrski pustni povorki , ki bo 10. februarja v Kopru, in na 8. Portoroški pustni povorki, ki bo v nedeljo, 11. februarja v Portorožu.

Foto: Vojko Rotar

Start 10. Istrske pustne povorke bo na pustno soboto ob 11. uri na parkirišču ob stadionu Bonifika, cilj pa na trgu ob Upravi za pomorstvo (nasproti koprske Taverne), kjer bo tudi rajanje in razglasitev zmagovalcev. Tudi letos bosta sodelujoče na Istrski pustni povorki na štirih predstavitvenih točkah ocenjevali strokovna komisija in komisija, sestavljena iz članov pustih skupin in vozov. Pri izbiri zmagovalcev pa bodo šteli predvsem izvirnost, dodelanost kostumov oziroma pustnih vozov in predstavitev.

Sicer pa bo jubilejni, 10. Istrski karneval med 9. in 14. februarjem z različnimi dogodki in prireditvami pustno obarval dogajanje v slovenski Istri. Poleg Istrske pustne povorke v Kopru in Portoroške pustne povorke, velja izpostaviti petkovo Veliko otroško pustno rajanje s Pravljičnimi junaki in Romano Kranjčan v Izoli, sobotni Veliki pustni ples v Gledališču Tartini ter številne pustne prireditve na podeželju Mestne občine Koper. Podrobnejši program je na voljo na www.istrski-karneval.si.