DomovNaši krajiMagični december in drsališči v Kopru odlično obiskani

Magični december in drsališči v Kopru odlično obiskani

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Program Magičnega decembra 2017 in ponudba drsališča sta se znova izkazala za zadetek v polno.  Samo drsanja se je v poldrugem mesecu udeležilo skoraj 13.500 ljudi, z izkupičkom pa so zadovoljni tudi gostinci in trgovci.

Mestna občina Koper je v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper in Zavodom Koper Otok več kot uspešno izpeljala program Magičnega decembra 2017, katerega osrednje prizorišče je bil vse do sredine januarja Titov trg, pa tudi nekateri kraji na podeželju občine ter druga prizorišča v mestu.

Kot je znano, so v začetku decembra na trg postavili drsališče, ob tem pa v sodelovanju z gostinci in 60 sodelujočimi v programu poskrbeli za vsakodnevno spremljevalno praznično ponudbo.

Foto: Vojko Rotar

Drsanja na Titovem trgu se je kljub občasnemu deževju, ki je za več dni okrnilo ponudbo drsališča, v poldrugem mesecu udeležilo skoraj 9000 ljudi, od tega je bilo približno  800 osnovnošolcev koprskih osnovnih šol, ki jim je brezplačno zabavo na ledu omogočila občina.  Še dobrih 4.500 ljudi pa se je v drsanju tik ob morju lahko preizkusilo na drsališču, ki so ga sredi decembra zaradi velikega povpraševanja postavili na trgu ob Upravi za pomorstvo.

Z obiskom pa niso zadovoljni le v občini, temveč so ponudbo Magičnega decembra na Titovem trgu pohvalili zlasti trgovci, ki so svoje zadovoljstvo izrazili tudi v pismu županu Borisu Popoviču. Kot so zapisali, je bil s programom Magičnega decembra 2017 narejen ogromen kvalitativni preskok v ponudbi. »Če smo bili v preteklosti decembra vajeni praznega Titovega trga in posledično tudi nanj vezanih glavnih ulic, smo lahko minuli december opazovali močno povečan pretok obiskovalcev starega mestnega jedra vse do večera«, so zapisali in dodali, da se je zaradi večjega obiska Titovega trga obisk povečal tudi številnim trgovinam v središču mesta.

Foto: Vojko Rotar

Pohvalili so tudi iniciativo  občine za vzajemno promocijo, saj so že drugo leto zapored tistim, ki so nakupovali v mestnem jedru, delili kupone za brezplačno drsanje.  V akcijo se je vključilo 20 trgovin iz mestnega jedra. »Tovrstno sodelovanje je lahko nedvomno za zgled ostalim mestom«, so še dodali in na koncu zaključili, da si tudi v prihodnje želijo nadaljevanja in rasti uspešne zgodbe Magičnega decembra na Titovem trgu.