DomovNaši krajiPOTNIŠKI TURIZEM: Februar bo zaznamovala Arethusa

POTNIŠKI TURIZEM: Februar bo zaznamovala Arethusa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot prva bo v letošnji potniški sezoni k nam priplula Arethusa, manjša potniška ladja, ki bo zaznamovala mesec februar, saj bo na privezu kar štirikrat. Njen prvi prihod je predviden že v petek 2. februarja, ko bo k nam prišla iz Benetk in nato svojo pot nadaljevala v Pulo.

Arethusa je potniška ladja v lasti ladjarja Grand Circle. Zgrajena je bila leta 2008 in trenutno pluje pod zastavo Malte. Spada med manjše potniške ladje, saj meri le 60 metrov. Pohvali se lahko s 26 kabinami, ki gostom nudijo vse potrebno udobje.

Gostje si lahko privoščijo sproščen klepet na sončni terasi ali pa v udobnih barskih naslanjačih berejo najljubšo knjigo.

Na privezu v Kopru jo bomo lahko občudovali 2., 9., 16. in 23. februarja.

Potniško sezono bo odprla Arethusa. Foto: Slavko Gračnar

Naj spomnimo, da se po lanskoletni uspešni potniški sezoni, v Mestni občini Koper, letos obeta rekordna sezona, saj bomo zabeležili kar 82 prihodov potniških ladij, ki bodo k nam pripeljale približno 100.000 potnikov.

Največ ladij nas bo obiskalo v maju in oktobru, ko skupno pričakujemo kar 24 ladij – 12 v maju in 12 v oktobru. Zagotovo bodo potniško sezono popestrili tudi prihodi luksuznih jaht, ki se vedno pogosteje privežejo na koprskem privezu.

Več o rekordni potniški sezoni pa v spodnjem članku:

VIDEO: Potniška sezona 2018 bo rekordna