DomovNaši krajiVIDEO: Potniška sezona 2018 bo rekordna

VIDEO: Potniška sezona 2018 bo rekordna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po lanskoletni uspešni potniški sezoni, se v Mestni občini Koper letos obeta rekordna sezona, saj bomo zabeležili kar 82 prihodov potniških ladij, ki bodo k nam pripeljale približno 100.000 potnikov. Pogovarjali smo se z županovo svetovalko Jano Tolja.

Po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110.000 turisti rekordno, bo leto 2018 že tretje tako leto. Z obema sezonama se namreč lahko kosa tudi potniška sezona v letu 2016, ko smo gostili 69 potniških ladij in 79.000 potnikov.

Kot prva bo v letošnji sezoni 2. februarja k nam priplula Arethusa, manjša potniška ladja, ki bo letošnjo sezono 28. decembra tudi zaključila.

Kot nam je zaupala županova svetovalka Jana Tolja, v rekordni sezoni pričakujemo štiri nove prihode ladij. Obiskale nas bodo MSC Poesia, ki bo k nam priplula 27. aprila, Mein Schiff 2, ki bo pri nas privezana 12. maja, že naslednji dan pa bomo gostili Tui Discovery 2, medtem ko 3. novembra na privezu v Kopru pričakujemo velikanko Seaborn Ovation.

“Upamo, da bo številka potnikov v letošnjem letu dosegla magično število 100.000,” je za eKoper povedala Jana Tolja

Tudi letos nas bo med drugim obiskala luksuzna Azamara Quest, ki je v letošnjem letu napovedala kar tri dogodke Azamazing (17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra). Naj spomnimo, da smo v lanskem letu gostili dva taka dogodka, ki sta bila po besedah Jane Tolja, na področju dogodkov, ki jih potniške ladje organizirajo v mestih kjer gostujejo, velika presežka.

Največ ladij nas bo obiskalo v maju in oktobru, ko skupno pričakujemo kar 24 ladij – 12 v maju in 12 v oktobru. 

Zagotovo bodo potniško sezono popestrili tudi prihodi luksuznih jaht, ki se vedno pogosteje privežejo na koprskem privezu. V lanskem letu je izstopal predvsem prihod luksuzne  jahte Carinthia VII, ki slovi kot ena najlepših in najbolj luksuznih jaht na svetu.

Kaj vse nam je še zaupala županova svetovalka pa v spodnjem video prispevku.