DomovNaši kraji100 odstotne subvencije Eko sklada za socialno ogrožene

100 odstotne subvencije Eko sklada za socialno ogrožene

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Eko sklad letos razpisuje 100 odstotne subvencije za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi, na lesno biomaso, in sicer za socialno ogrožene občane. Slednjim pripadajo tudi 100 odstotne subvencije za energetsko sanacijo večstanovanjskih objektov in brezplačen paket pripomočkov za manjšo porabo elektrike in vode.

Mestna občina Koper že vrsto let aktivno sodeluje z Eko skladom in si tako prizadeva, da bi bil čim večji krog socialno ogroženih občanov deležnih nepovratnih finančnih spodbud. V letu 2019 je Eko sklad objavil javni poziv za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi napravami na lesno biomaso, in sicer v vrednosti do 8.000 evrov, do katerih so upravičeni prejemniki redne denarne pomoči ali varstvenega dodatka, ki so lastniki stanovanja, najemniki občinskega ali republiškega stanovanja. V okviru drugega javnega poziva pa bodo lahko upravičenci pridobili subvencije za njihov delež pri financiranju energetske sanacije večstanovanjske stavbe, to je pri izolaciji fasade, izolaciji podstrešja, menjavi kurilne naprave. Vsi prejemniki redne denarne pomoči, varstvenega dodatka in izredne denarne pomoči pa ob obisku energetskega svetovalca lahko prejmejo brezplačen paket pripomočkov za manjšo porabo elektrike in vode.

Mestna občina Koper se je tudi letos povezala z mrežo ENSVET – Brezplačno energetsko svetovanje in Centrom za socialno delo Južna Primorska enota Koper, ki bosta v skupnem sodelovanju subvencije EKO SKLADA-a podrobneje predstavila upravičencem.

Več informacij o zgoraj navedenih subvencijah lahko najdete na https://www.ekosklad.si/, Centru za socialno delo Južna Primorska, enota Koper, Cankarjeva 6, Koper v času uradnih ur ali v Pisarni ENSVET Koper, Jurčičeva 2, Koper – po predhodni najavi na (070) 429 -021.