DomovNaši kraji35 let Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper

35 let Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zveza društev upokojencev Mestne občine Koper (ZDU MOK) je včeraj na Osnovni šoli Koper obeležila 35 let delovanja. Proslave so se udeležili župan Mestne občine Koper Boris Popovič, podžupan Peter Bolčič in vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj na MOK Timotej Pirjevec. 

“Učenje ni omejeno le na otroštvo in mladost ampak se dogaja skozi vsa življenska obdobja in tudi življensko obdobje na jesen našega življenja ne pomeni pasivnosti pač pa je prav to obdobje lahko eno tistih najbolj aktivnih in kreativnih,” je v svojem govoru poudaril koprski podžupan Peter Bolčič in dodal, da si na Mestni občini Koper prizadevajo podpirati projekte, ki vzpodbujajo sodelovanje med mladimi in starejšimi prav tako kot to počne tudi ZDU MOK: “Zahvaljujem se tudi predsednici zveze Cvetki Jagodič, ki odlično vleče vse niti in iskreno čestitam Zvezi društev upokojencev za 35. obletnico delovanja.” Ob tej priložnosti je za dolgoletno delovanje in sodelovanje predsednici zveze Cvetki Jagodič predal tudi priznanje.

V ZDU MOK je vključenih 15 društev upokojencev iz Mestne občine Koper. Del te, sta tudi Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper v katerega je vključenih 1588 starejših občanov in Večgeneracijski center Morje Koper. Je prostovoljno, nepridobitno, samostojno združenje oseb, z namenom organiziranja različnih aktivnosti za starejše občane, v smislu aktivnega preživljanja prostega časa, s področja izobraževanja, kulturnih, športnih, zdravstveno-socialnih aktivnosti, družabnih aktivnosti  s ciljem ohranjanja in razvijanja kakovosti vsakdanjega življenja, medsebojne solidarnosti ter medgeneracijskega druženja.

“Delo v naši zvezi in ne nazadnje tudi v centru dnevnih aktivnosti in večgeneracijskem centru, je zanimivo, aktivno, polno topline in daje nam občutek domačnosti. Vsi naši dosežki so sad dela naših prostovoljnih članov, ki se jim zahvaljujem za njihovo požrtvovalno delo, posebna zahvala pa gre Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču za izreden posluh za potrebe starostnikov,” je povedala predsednica zveze Cvetka Jagodič.

Večer so obiskovalcem popestrili še otroci pevskega zbore Osnovne šole Koper, Klapa Capris, pevski zbor upokojencev zveze društev, ki deluje v okviru Dnevnega centra aktivnosti za starejše občane in mnogi drugi.