DomovNaši krajiKoper gosti Dneve kmetijstva slovenske Istre

Koper gosti Dneve kmetijstva slovenske Istre

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so se v Kopru pričeli že 13. Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Gre za tradicionalno prireditev Mestne občine Koper, na kateri se predstavljajo sadjarji, čebelarji, gobarji, zelenjadarji, vinarji, oljkarji in drugi ponudniki domačih dobrot in izdelkov. Dnevov kmetijstva, se je danes udeležil tudi koprski župan Boris Popovič.

Letos se bo na sejmu na 142 stojnicah predstavilo 117 razstavljavcev. Prireditev se odvija v Areni Bonifika in na površinah ob njej. Kot so zapisali na koprski turistični organizaciji, so v prireditvenem šotoru razstavljene avtohtone domače živali, na zunanjih površinah pa je razstavljena kmetijska mehanizacija in avtomobili.

Osrednja tematika letošnjega sejma je drobnica, ki ji bo posvečen tudi večji del programa. Danes je namreč v okviru programa prireditve potekalo 20. državno prvenstvo v striženju ovac, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi prikaz zganjanja ovac s pastirskimi psi. V sklopu programa so bila organizirana tudi različna strokovna predavanja in kulinarični šovi, ki se bodo nadaljevali z jutrišnjim dnem.

Obalno čebelarsko društvo Koper je na glavnem odru danes ob 12. uri razglasilo in nagradilo letošnje najboljše pridelovalce medu.

Obisk sejma ter vse ostale spremljajoče aktivnosti so za obiskovalce brezplačne, letošnja novost pa je okušanje dobrot v zameno za degustacijske kupone.