DomovNaši krajiFestival Kino otok vabi v Hišo kulture

Festival Kino otok vabi v Hišo kulture

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes, 7. avgusta, bo ob 21. uri v Hiši kulture v Svetem Antonu ponovno gostoval filmski festival Kino Otok. Zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, se priljubljeni dogodek letošnje poletje seli iz matične Izole tudi v druga kulturno obarvana okolja.

V sklopu današnjega večera v Hiši kulture bo predstavljen dokumentarni film Trenutek reke, avtoric Anje Medved in Nadje Velušček. Film prikazuje osebno, zgodovinsko in doživeto videnje reke Soča, ki hkrati meji in povezuje. Srečanja ob reki nam razkrivajo protislovja, ki jih danes živimo v odnosu do narave, so zapisali na spletni strani organizatorja.

Na projekciji filma bosta prisotni avtorici Anja Medved in Nadja Velušček, ki bosta na voljo tudi za krajši pogovor z obiskovalci.

Hiša kulture bo v avgustovskih dneh ponudila še dva nadvse zanimiva kulturno zabavna večera. Prvi istrsko obarvani dogodek, z naslovom Istra v plesu, pesmi in besedi, bo potekal v četrtek, 20. avgusta, ob 19. uri. Drugi zabavno obarvani dogodek bo Stand up večer, ki bo v sredo, 26. avgusta, prav tako ob 19. uri.