DomovNaši krajiAktiven avgust v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

Aktiven avgust v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper (CDA) v avgustu pripravljajo zanimive dejavnosti. Udeležite se lahko številnih predavanj, kulinaričnih delavnic, s katerimi boste obogatili vsakdanje jedi, in potopisnih predavanj, ki bodo razširila vaša obzorja.

Od torka, 20. avgusta 2019, ste vsak torek in četrtek med 10. in 12. uro vabljeni na ustvarjalne počitniške delavnice Stari starši – vnuki. Delavnica bo kulinarično in razvedrilno obarvana, saj se boste pod vodstvom Milene Ugrin in Silvane Škerjan naučili speči nekaj dobrot, izdelovati razne izdelke ter se igrali igrice.

Foto: CDA

V torek, 20. avgusta 2019, ob 16. uri bodo organizirali delavnico na temo Pomoč ali premoč, ki jo bo vodila socialna delavka Dasya Bordon.

V ponedeljek, 26. avgusta 2019, ob 18. uri vas vabijo na praznovanje rojstnih dni. Participacija znaša tri evre, prijave pa v CDA zbirajo do 21. avgusta.

27. avgust bo rezerviran za potopisno predavanje Skandinavija – dežela polnočnega sonca. Pripovedovalka Vilenka Bertok bo predstavila številne naravne zaklade in podobe Skandinavije, ki jih je ujela skozi fotografski objektiv. Kot sama pravi, je poletni čas najlepši za obisk severnega dela Evrope, saj je ujela veliko lepih spominov in trenutkov, ki jih bo delila z vami.

Tudi brez športa na Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper ne bo šlo. Torek in sreda, 27. in 28. avgust, bosta od 15. do 19. ure namenjena pikadu, namiznemu tenisu, igranju kart, šaha in reševanju križank.

Ob tej priložnosti sporočajo, da bo CDA zaprt med 12. in 16. avgustom, svoja vrata pa ponovno odpira 19. avgusta. Vse prihajajoče dogodke in dejavnosti, ki bodo potekale v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, si lahko ogledate na spletni povezavi.

Program financirajo Mestna občina Koper, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Občina Ankaran.