DomovNaši krajiAktivno dogajanje na praznični vikend

Aktivno dogajanje na praznični vikend

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh se bodo tako v mestu Koper kot na zelenem podeželju občine zvrstile številne zanimive prireditve, ki jih nikakor ne gre zamuditi.

Danes se že ob 14. uri na Titovem trgu začenja 5. Cameralov Festival Mikropivovarjev, ki bo na osrednjem koprskem trgu znova združil ponudbo najrazličnejših piv z vseh koncev in krajev.

Koprska Taverna pa v teh dneh znova gosti 22. Mednarodni festival Fens, na katerem se bodo pomerili mladi glasbeniki v šestih kategorijah. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu prvi polfinalni večer festivala, jutri, ob 21. uri drugi polfinalni večer, v nedeljo ob 21. uri pa bo finale in podelitev nagrad.

Ta vikend bo potekal tudi festival Fens. Foto: arhiv MOK

Natečaj, športne aktivnosti in zabava

Jutri zvečer se v Kopru v sklopu dogodka Odprti vrtovi Kopra zaključuje tudi natečaj “Najlepši vrt v mestu 2017”, ob 21.30 pa bo na Martinčevem trgu v Kopru nastopila Klapa Semikantá, ki obeležuje 5. obletnico delovanja.

Zanimivo bo tudi na podeželju občine. Klub študentov občine Koper (KŠOK) v soboto, 24. junija, ob 18. uri na Pomjanu organizira tradicionalno prireditev Pozdrav poletju. Za glasbeni program bodo od 19.30 dalje poskrbeli Elvis Jackson, Raggalution, Haris Pilton in Nevermind. V Gažonu pa bo prav tako jutri, od 19. ure dalje na vaškem trgu 6. festival mladih glasbenikov Gažon 2017 – Zvoki Istre.

Active Koper tudi letos z zanimivimi športnimi aktivnostmi. Foto: Vojko Rotar

Sicer pa se tudi ta konec tedna (v soboto in nedeljo) lahko osvežite v parku vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper, ki vas na kopališču Žusterna pričakuje med 9. in 21. uro. Active Koper letos združuje deset lokalnih društev in drugih ponudnikov aktivnosti, ki zagotavljajo pester nabor ponudbe primeren za vse segmente obiskovalcev, tako za popolne začetnike, kot tudi za že izkušene uporabnike. Tudi letos je v parku možna izposoja SUP-a, kajaka, opreme za jadranje na deski, vodnega kolesa, pedalina in koles, na voljo pa so tudi tečaji jadranja, potapljanja in ribolova, letošnja novost pa bo tudi zorbing žoga.