DomovNaši krajiAvstrijska veleposlanica na obisku v Kopru

Avstrijska veleposlanica na obisku v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan se je danes sestal z veleposlanico Republike Avstrije v Sloveniji mag. Sigrid Berka. Namen obiska je bil spoznati novega župana koprske občine in se seznaniti s projekti, ki jih novo vodstvo načrtuje v naslednjih letih.

Mestno občino Koper je danes prvič uradno obiskala veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji mag. Sigrid Berka. Ob tej priložnosti jo je v prostorih koprske občinske uprave sprejel župan Aleš Bržan in ji na kratko predstavil delovanje občine ter svojo vizijo razvoja mesta in podeželja. Kot je pojasnil, je projektov, ki si jih želi izpeljati veliko, usmerjeni so predvsem v zagotavljanje boljšega in bolj kakovostnega življenja občank in občanov. To namerava doseči zlasti z vlaganjem v vsebino in različne programe, pa tudi v potrebno infrastrukturo.

Beseda je tekla tudi o sodelovanju med državama, še posebej na področju pristaniške dejavnosti. Kot je poudarila Berkova, je Slovenija za Avstrijo eden pomembnejših trgov, o čemer priča tudi podatek, da bi več kot 90 odstotkov dosedanjih vlagateljev na različnih področjih v našo državo ponovno vlagalo. Ob tem je povedala še, da je Avstrija že začela s postopki za odprtje častnega avstrijskega konzulata v Kopru, ki bi bil po mariborskem drugi v Sloveniji.