DomovNaši krajiTrg Brolo predan v uporabo

Trg Brolo predan v uporabo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je občina lani obnovila in preplastila večji del Trga Brolo, se je pred dobrim mesecem dni lotila še obnove dotrajanih površin in ureditve parkirnih mest na delu trga ob mestni stolnici. Gradnjo so sklenili minuli petek, v naslednjih dneh bodo postavili še prometno signalizacijo.

Občina je v okviru 42 tisoč evrov vredne naložbe v celoti obnovila in preplastila cestišče ter površine ob koprski stolnici, zamenjala robnike, uredila pločnik ter na novo zarisala parkirišča. Teh je sicer nekaj manj kot pred prenovo, a so zato širša, saj so zarisana po novih standardih. Ob stolnici je tako po obnovi devet parkirnih mest, od katerih je eno namenjeno invalidom, pet osebnim avtomobilom, tri, še nekoliko širša in daljša od standardnih, pa so namenjena dostavi.

 

Prav tako so namesto parkirišč za avtomobile na levi strani cestišča ob koprski škofiji zarisali 11 parkirnih mest za motorje, ki jih doslej ni bilo, v okviru del pa na novo uredili tudi površino ob Titovem trgu, namenjeno izključno kratkotrajnemu parkiranju za potrebe stanovalcev in dostave.