DomovKulturaEn Big Band je iskal in tudi našel talent

En Big Band je iskal in tudi našel talent

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo se je z zaključnim koncertom in razglasitvijo najboljših sklenila prva izvedba vseslovenskega projekta »En Big Band išče tvoj talent«. Med dvanajstimi finalisti so strokovno komisijo, občinstvo in člane En Big Banda najbolj prepričali vokali in odrska izvedba Sabrine Vatovec, Mance Kozlovič in Nine Kosovel.

Poleg sodelovanja z En Big Bandom so vse tri zmagovalke prejele še individualne ure solo petja v Glasbenem izobraževanju Cirque Lee Sirk in snemalni termin v Studiu Hendrix Radia Koper. Ob tem je Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper podelila posebno priznanje Andreju Jesenovcu, Almi Tahirović in Janezu Ivačiču, Javni sklad za kulturne dejavnosti Koper pa nagrado – glasbeno izobraževanje po lastni izbiri v vrednosti 100 evrov, Nataliji Krulec, Danaji Križaj in Vesni Kovač. Sara Lina Jagodic Večerina in Janez Ivačič sta prejela posebno priznanje za najmlajšo udeleženko oz. udeleženca finalnega koncerta, medtem ko je Nina Kosovel, tudi siceršnja absolutna zmagovalka večera, dobila možnost nastopa na eni od prireditev Mestne občine Koper.

Zamisel, da bi prek natečaja pozvali pevke in pevce vseh starosti in jim ponudili možnost sodelovanja, se je društvu En Big Band porodila v začetku leta. S spodbudnimi besedami »pogum v glasilke, telefonček v roke« so zainteresirane prek družbenih omrežij spodbujali, naj se posnamejo in posnetek čim prej pošljejo ter si tako zagotovijo sodelovanje v projektu. Ker je bil odziv zelo dober, prijavilo se jih je kar 27, so organizirali tri izbirne koncerte, v Hrpeljah, Izoli in Ankaranu, kjer je strokovna komisija izbrala tri najboljše, dodatne tri so izbrali še naknadno. Vseh dvanajst finalistov, Maruša Kos, Sara Lina Jagodic Večerina, Alma Tahirović, Ajda Podgornik Valič, Danaja Križaj, Andrej Jesenovec, Janez Ivačič, Vesna Kovač, Natalija Krulec se je ob spremstvu En Big Banda občinstvu in strokovni komisiji predstavilo na zaključnem koncertu v protokolarno prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

»Prijavilo se je 27 resnično kakovostnih pevcev, ki so se predstavili na treh izbirnih koncertih. Bilo je izjemno, vzdušje je bilo pravo, občinstva je bilo veliko, odločitev, kdo bo šel v finale, je bila resnično težka. Težko nalogo smo imeli tudi na zaključnem večeru, kjer smo morali izbrati tri najboljše,« je po razglasitvi povedal Aleš Križman iz En Big Banda in dodal, da bodo sodelovanje omogočili tudi nekaterim drugim pevcem. Vsi prijavljeni pevci so osvojili tudi možnost snemanja v studiu Gabra Radojeviča – Parametrik Studio.