Bibliobus koprske knjižnice kmalu spet na poti

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper v ponedeljek, 11. maja, znova vzpostavlja bibliobusno knjižnično dejavnost za obalno-kraško območje. Obratovanje potujoče knjižnice prilagajajo vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ostalih pristojnih organov.

Okoliške kraje bodo obiskovali po ustaljenem urniku, ki je objavljen na spletni strani Knjižnice Koper: http://www.kp.sik.si/potujoca-knjiznica-biblobus. Po veljavnem urniku bodo v ponedeljek, 11. maja, v Marezigah, Loparju, Babičih in Manžanu.

V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje na vozilu še ne bo možno prosto dostopati do knjižničnega gradiva. Uporabniki si bodo lahko knjige in drugo gradivo izposodili po predhodnem naročilu, ki ga bodo lahko posredovali knjižničarju na postajališču ali na telefonski številki 041 619 386. Izposojo in vračila knjižničnega gradiva bodo izvajali pred vhodom v vozilo. Uporabnike prosijo, da pred vozilom vzdržujejo predpisano varnostno razdaljo in se ravnajo po navodilih zaposlenih ter v skladu z veljavnimi ukrepi Vlade Republike Slovenije za zajezitev širjenja okužbe koronavirusa Covid19.