DomovNaši krajiBliža se Magični december

Bliža se Magični december

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos so niz decembrskih dogodkov in prireditev v Kopru združili pod skupno ime Magični december. Razgibano praznično dogajanje, ki se bo začelo 2. decembra, bo zaznamovalo vse dni v mesecu.

Magični december v Kopru se bo začel v petek, 2. decembra, ob 17. uri z zdaj že tradicionalno prireditvijo Prižgimo novoletne luči. Na Titovem trgu v Kopru se bodo znova zbrali otroški pevski zbori osnovnih šol Mestne občine Koper, ki se jim bo pridružil tudi Miklavž, ki bo v mestu prižgal praznično osvetlitev.

dsc_0674
Foto: ekoper.si

V petek, 2., in soboto, 3. decembra, bo med 10. in 20. uro na Titovem trgu tudi Miklavžev sejem, na katerem se boste lahko razvajali s prazničnimi dobrotami, se pogreli s toplim čajem, kuhanim vinom in drugimi toplimi napitki ali pa izbirali praznična Miklavževa darilca za vaše najbližje.

Praznični sejmi se bodo nadaljevali vse decembrske vikende, ko boste na Titovem trgu med petkom in nedeljo lahko nakupovali na prazničnih stojnicah ali se okrepčali s prazničnimi dobrotami.

2_vojko-rotar
V decembru se bodo na Titovem trgu zvrstili pevski in plesni nastopi, ure pravljic, delavnice ter drugi dogodki, ki bodo prazničnemu vzdušju v mestu dali piko na i. Foto: Vojko Rotar

Letošnja težko pričakovana novost bo drsališče, ki bo med 10. decembrom in 8. januarjem postavljeno na Titovem trgu. Ob njem bo poleg hišk z gostinsko ponudbo poskrbljeno tudi za pestro dogajanje. V decembru se bodo namreč zvrstili pevski in plesni nastopi, ure pravljic, delavnice ter drugi dogodki, ki bodo prazničnemu vzdušju v mestu dali piko na i.

Med prazničnim dogajanjem velja kot letošnjo novost omeniti dva nedeljska večerna magična pohoda s startom in ciljem na Titovem trgu in Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove, ki bo v sklopu evropske turneje, imenovane Senzacija, v nedeljo, 11. decembra, obiskal Areno Bonifika. *

Novost bo tudi Silvestrovanje za otroke z obiskom dedka Mraza, ki ga bodo na Titovem trgu pripravili v petek, 30. decembra, dan zatem pa bodo pripravili tradicionalno silvestrovanje S Koprom v novo leto.