DomovNaši krajiTuristi navdušeni nad lokalno ponudbo Kopra

Turisti navdušeni nad lokalno ponudbo Kopra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru znova gostimo potniško ladjo. Današnja gostja je že znana križarka Pacific Princess z več kot tisoč potniki in pripadajočimi člani posadke.

Ladja Pacific Princess je k nam priplula iz Benetk, križarjenje pa bo nadaljevala v hrvaškem Dubrovniku.

cof
Pacific Princess svojo pot nadaljuje v hrvaški Dubrovnik. Foto: ekoper.si

Letošnjo uspešno sezono bo zaključila Viking Sea

V decembru bosta naše mesto obiskali še dve potniški ladji, 7. decembra bo k nam priplula Minerva, 12. decembra pa že znana Viking Sea.

Leto 2016 se bo tako v zgodovino zapisalo kot drugo najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110.000 turisti rekordno.

Obetavne so tudi napovedi za prihodnje leto

»Po do sedaj prispelih najavah ladjarjev v letu 2017 pričakujemo 60 prihodov potniških ladij s približno 75.000 potniki. Prva ladja v prihodnjem letu bo k nam prispela 18. marca, sezona 2017  pa se bo zaključila 23. novembra,« nam je zaupala Jana Tolja, svetovalka koprskega župana Borisa Popoviča, zadolžena za izvajanje projektov na področju mestnega marketinga.

Največja potniška ladja, ki jo prihodnje leto lahko pričakujemo na koprskem potniškem terminalu, bo MSC Musica z zmogljivostjo 2550 potnikov, za katere skrbi skoraj tisoč članov posadke. Obiskala nas bo 11. novembra 2017.

Turisti navdušeni nad lokalno ponudbo in Koprom

Turisti so nad našim mestom vsakič znova več kot navdušeni. Tokrat smo ujeli obiskovalce iz Združenih držav Amerike, ki niso skoparili s pohvalami.

cof
»Mesto Koper se nama zdi zelo varno. Navdušena sva nad zgodovinsko dediščino, obiskala pa sva tudi tržnico, kjer sva se naužila lokalnih dobrot. Med drugim sva dposkusila pristen istrski sir in lokalno zelenjavo,« sta nam zaupala turista iz Ohaia, ZDA. Foto: ekoper.si

Predvsem jih navdušuje naša majhnost in s tem pristnost tako mesta kot tudi domačinov. Posebej radi izpostavljajo ponudnike mestnega središča, navdušujejo jih lokalni trgovci in gostinci. V našem mestu se počutijo varno, zato verjamemo, da se bodo z veseljem še kdaj vrnili.

sdr
»Najbolj so naju fascinirale majhne trgovine v mestnem jedru Kopra ter prijaznost in ustrežljivost domačinov,« sta za ekoper.si povedala turista iz Texsasa, ZDA.

Navdušenje turistov nad urejenostjo mestnega središča je še dodaten dokaz, da je Koper resnično primer dobre prakse na področju managementa mestnih središč oziroma oživljanja mestnih jeder, po katerem se zgledujejo tudi druga mesta. *