DomovNaši krajiBogato dogajanje Čudolandije se nadaljuje

Bogato dogajanje Čudolandije se nadaljuje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se vrstijo vsakodnevni nastopi, koncerti in drugo bogato dogajanje Čudolandije, v teh dneh bo veselo tudi na podeželju.

Danes popoldne se od 17. ure dalje na Prešernovem trgu v Kopru nadaljujejo Praznični popoldnevi v mestu. Pred knjigarno Libris boste lahko prisluhnili pravljicam, obiskal pa nas bo tudi priljubljeni lik Maček Muri. Otroci se bodo lahko tudi sami oblekli v princeske in kraljeviče in se za hip počutili kot pravi pravljični junaki. Pestro bo tudi na Titovem trgu, kjer bodo ob 17. uri dogajanje popestrili Dekleta s Škofij, ob 19. uri pa Brass band Glasbene šole Koper. Ob 19. uri bo na Čevljarski ulici Decembrski Jazz v ulici.

Jutri, 14. decembra, bo ob 17. uri na Titovem trgu najprej branje pravljic z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja, ob 18. uri gledališka predstava Vrtca Koper, ob 19. uri pa še nastop Pihalnega orkestra Koper.

V teh dneh bo živahno tudi na koprskem podeželju. Nocoj, 13. decembra, bo ob 19. uri v Hiši kulture v Sv. Antonu še eden v nizu Večerov smeha na podeželju, v soboto, 15. decembra, bo ob 18. uri v zadružnem domu na Škofijah Večer folklore, pesmi in humorja, v Dekanih pa bo v sklopu Prazničnega decembra v Dekanih prireditev Dekani pojejo, prav tako ob 18. uri.

Razgibano dogajanje nas v mestu čaka tudi med vikendom. V soboto in nedeljo bosta ob 10. uri na programu kreativni delavnici za otroke, ob 11. uri pa gledališki predstavi.

V soboto ob 15. uri boste na Titovem trgu v družbi TKŠD Sv. Miklavž Gračišče lahko spoznali peko mišk oziroma fritul, ki so v Istri nepogrešljive v božičnem času, ob 19. uri pa bo na trgu nastop 8 Energy. Praznično bo tudi v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega, kjer bo ob 19. uri koncert božičnih pesmi. V galeriji frančiškanskega samostane sv. Ane bo ob 19. 30 koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic Voices Vse je pesem.  

V nedeljo, 16. decembra, ob 19. uri bo na Titovem trgu nastop MePZ Obalca Koper.

Vikend lahko izkoristite tudi za Potep po Čudolandiji oziroma za voden ogled Kopra, ki vključuje tudi eno doživetje, in sicer ogled koprskega Zvonika oziroma vstop na drsališče. Na potep se lahko odpravite v soboto in nedeljo ob 17. in 19. uri. Zbirno mesto, nakup vstopnic po ceni 6 evrov in dodatne informacije so na voljo v TIC Koper v Pretorski palači.

Podrobnejši program decembrskega dogajanja si lahko ogledate na www.cudolandija.si.

Sicer pa vas Čudolandija vabi tudi na drsališči s spremljajočo gostinsko ponudbo. Drsališče ob morju in na Titovem trgu danes obratujeta do 20. ure, v petek in soboto drsališče ob morju obratuje med 10. in 23. uro, drsališče na trgu pa med 10. in 22. uro, v nedeljo pa obe drsališči lahko obiščete med 10. in 20. uro. Cena na drsališčih ostaja simbolična, in sicer 1 evro za drsanje in 1 evro za izposojo drsalk.